نمایش 1–24 از 177 نتیجه

یکی از مهم‌ترین بحث‌ها در کشاورزی موفق شناخت کودها می‌باشد. کسانی که می خواهند در حوزه تغذیه گیاهی کار کنند باید در وهله اول کود را از لحاظ کیفیت و کارایی بشناسند تا بتوانند برنامه غذایی درست را ببندند. در این مقاله قصد داریم مطالبی را که می‌تواند به باغداران و کشاورزان برای داشتن محصولات با کیفیت کمک کند، بیان کنیم.
مطالعه ادامه راهنما

کود کشاورزی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

گیاهان نیز مانند هر موجود زنده دیگر برای داشتن زندگی سالم و سرحال، به تغذیه و جذب عناصر غذایی نیاز دارند. آبیاری منظم به تنهایی نمی‌تواند مواد مورد نیاز آنها را تأمین کند و به همین دلیل باید کود و مواد تغذیه کننده را برای این موجودات سبز به کار برد. تهیه کود خانگی برای تغذیه گیاهان یکی از بهترین راهکارهایی است که سلامت گیاهان را تضمین می‌کند. خصوصا اگر باغچه کوچکی دارید که سبزی یا گیاهان خوراکی دیگری در آن کشت می‌دهید، کودهای خانگی انتخاب مناسبی محسوب می‌شوند، زیرا دیگر مجبور نیستید با به کار بردن کودهای شیمیایی مواد مضر را وارد خاک کنید.

اما گاهی اوقات تنها استفاده از کود کافی نیست، یک باغدار یا کشاورز موفق یا حتی فردی که به صورت آزاد این کار را انجام می‌دهد، باید آگاهی کافی نسبت به کودها و انواع آن‌ها داشته باشد. در این مقاله از سنا پالیز ما مطالبی را برای آگاهی این افراد در نظر گرفته‌ایم.

کود چیست؟

کودهای شیمیایی به طور کلی به هر ماده‌ی آلی یا معدنی، طبیعی یا مصنوعی گفته می‌شود که یک یا چند عنصر شیمیایی مورد نیاز برای رشد گیاه را تامین می‌کنند. بیشتر کودهای شیمیایی که معمولا در کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرند شامل سه ماده مغذی گیاهی اصلی نیتروژن، فسفر و پتاسیم هستند. کود شیمیایی برای جایگزینی مواد مغذی ضروری برای رشد گیاه در خاک پس از درو و کاشت آن‌ها اعمال می‌شود.

البته دقت داشته باشید، مقادیر بیش از حد کود ممکن است وارد رودخانه‌ها شده و  منشأ آلودگی محیط زیست شوند. کودهای شیمیایی معمولا از طریق آب‌های سطحی و شست‌وشوی زمین‌های کشاورزی وارد منابع آب می‌شوند. پس نیازمند مدیریت و کنترل می‌باشند و کشاورزان باید به این موضوع دقت داشته باشند.

مواد شیمیایی به ایجاد کودهایی کمک می‌کنند که برای رشد گیاه ضرروی هستند و از اقتصادی نیز نظر مقرون به صرفه باشند. کودهای تجاری و مصرفی هم توسط ایالت های منفرد و هم دولت فدرال به طور دقیق تنظیم می‌شوند تا از امنیت آن‌ها برای مصرف‌کنندگان، ساکنین حومه مزرعه و محیط اطراف اطمینان حاصل شود.

کاربردها و مزایای کود

با رشد جمعیت جهان این موضوع حائز اهمیت است که محصولات به اندازه کافی تولید شوند تا غذا، لباس و سایر محصولات کشاورزی مردم جهان تامین شود. محصولاتی مانند ذرت، گندم و پنبه مواد مغذی را از خاکی که در آن رشد می‌کنند دریافت می‌کنند. محصولات مختلف مواد مغذی خاک را به روش‌ها و نرخ‌های مختلفی از خاک زراعی تخلیه می‌کنند.

رشد برخی از محصولات تنها پس از چند فصل کاشت می‌توانند مواد مغذی خاک را تخریب کنند. کودهای شیمیایی نقش مهمی در تأمین مواد مغذی مورد نیاز گیاهان برای رشد محصولات زراعی و برداشت مواد مغذی دارند. کودهای شیمیایی به ارائه غذای کافی برای تغذیه جمعیت جهان کمک می‌کنند. اما این تنها بخشی از کاربردهای کود در کشاورزی به حساب می‌آید.

گروهی از کودهای شیمیایی به نام کود مغذی کم‌مصرف جهت غنی‌سازی محصولات با مواد مغذی حیاتی که به حمایت از سلامت انسان کمک می‌کنند طراحی شده‌اند. به عنوان مثال، ریز مغذی ها مانند روی برای تغذیه افراد به ویژه کودکان از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد.

طبق مطالعات و گزارشات سازمان ملل متحد اکثر محصولات غلات جهان بدون روی کافی تولید می‌شوند. ارائه کودهای ریز مغذی به غلات این مشکل را می‌تواند حل کند.

انواع کود در کشاورزی

نه نوع مختلف از کودهای مورد استفاده در کشاورزی وجود دارد. به طور کلی این کودها در دو مجموعه‌ی کودهای معدنی و کودها طبیعی دسته‌بندی می‌شوند.

کودهای معدنی، کودهای شیمیایی‌اند که حاوی عناصر مغذی برای رشد محصولات زراعی حاصل از مواد شیمیایی هستند. کودهای معدنی در سه نوع زیر موجود می‌باشند.

  • کودهای نیتروژن
  • کودهای فسفر
  • کودهای پتاسیم
  • کودهای گوگرد
  • کودهای کلسیم و منیزیم

در مقابل کودهای آلی کودهای طبیعی هستند که از گیاهان و حیوانات به دست می‌آیند. این کودها خاک را با ترکیبات carbonic که برای رشد گیاه ضروری هستند، تقویت می‌کنند. کودهای آلی مقدار مواد آلی خاک و تولید میکرو ارگانیسم‌ها را افزایش می‌دهند و خواص فیزیکی و شیمیایی خاک را تغییر می‌دهند. این ماده یکی از مواد مغذی اصلی برای محصولات سبز تلقی می‌شود.

کودهای آلی را می توان از محصولات زیر دریافت کرد:

  • ضایعات کشاورزی
  • کود دامی
  • ضایعات صنعتی
  • لجن شهری

نکات ایمنی در مورد کود

کودها برای امنیت تأمین مواد غذایی در جهان ضروری هستند و باید از آن‌ها به طور صحیح استفاده شود. تولید، فروش و حمل و نقل کودها به شدت کنترل می‌شود. دولت‌ها مقررات و اساسنامه‌ای دارند که استفاده از کود شیمیایی و تولید کود جهت محافظت از سلامت انسان و محیط‌زیست را مورد بررسی قرار می‌دهد.

با استفاده از روش مبارزه شیمیایی هر چند نتیجه رضایت بخشی حاصل می گردد ولی به تدریج اثرات سوء آن بر روی جانوران خون گرم، ماهی ها و سایر اجزا محیط زیست آشکار می گردد. علاوه بر این بروز پدیده مقاومت در حشرات و آفات به سموم، موجب افزایش سمپاشی ها و استفاده از سموم جدید بر علیه آفات می‌شود بدون آن که به اثرات سو آن توجه شود.

از عواقب سمپاشی‌های بی رویه می‌توان شیوع بیماری‌های مختلف مانند بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان های مختلف و غیره و همچنین به کاهش متوسط عمر در جامعه اشاره کرد.

چت با پشتیبانی واتساپ سناپالیز
پیام به پشتیبانی واتساپ