نمایش دادن همه 5 نتیجه

کودها تاثیر شگرفی در رشد گیاهان دارند، اما آیا همه کودها می‌توانند همه نیازهای درختان و گیاهان را برطرف کنند؟ طبیعتا خیر، هر کودی با توجه به موادی که در ترکیب خود دارد، می‌تواند موجب رشد گیاهان و درختان شود. به عنوان مثال کود استریت برخی مزیت‌ها دارد و می‌تواند موجب تغذیه ریشه شود. کودهای کامل به نوعی دیگر. اما برخی مواقع درختان و گیاهان تنها به یک ماده مغذی نیاز دارند و لازم نیست که شما از کودهای کامل و … استفاده کنید. بهترین نوع کودی که در این مواقع به شما کمک خواهد کرد، کود استریت است. اما اصلا کود استریت چیست و از چه موادی در ترکیب خود بهره می‌برد؟ چه انواعی دارد و … . با ما همراه باشید تا به این پرسش‌ها پاسخ کاملی بدهیم.
مطالعه ادامه راهنما

کود استریت

کود استریت

کودها در ترکیب خود از انواع مختلف مواد مغذی و معدنی بهره می‌برند. هر یک از این مواد نقش بسیار مهمی در رشد درختان و گیاهان دارند و به طبع باعث می‌شوند تا محصولات باکیفیت تر و مرغوب‌تری هم داشته باشید. این مواد مغذی به سه دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

عناصر اصلی غذایی: نیتروژن (N)، فسفر (P)، پتاسیم (K)
مواد مغذی ثانویه: کلسیم (کلسیم)، گوگرد (S)، منیزیم (میلی گرم)، سدیم (سدیم)
عناصر ریز مغذی: آهن (Fe)، منگنز (Mn)، مولیبدن (Mo)، مس (مس)، بور (B)، روی (روی)، کبالت (Co)

کودهایی که دسته اول یعنی عناصر اصلی را به صورت خالص در ترکیب خود داشته باشند، مود استریت نامیده می‌شوند. اما معرفی کودهای استریت به اینجا ختم نمی‌شود. چرا که این نوع کودها انواع مختلفی دارند و شما با آشنایی از این انواع می‌توانید برای خرید کود استریت هم اقدام نمایید. پس تا انتها با ما همراه باشید تا شما را با این نوع کودها به صورت کامل آشنا سازیم.

کود استریت چیست؟

کود مستقیم کودی است که به عنوان ماده مغذی منفرد به محصولات کشاورزی و گیاهان کمک می‌کند تا به رشد و تولید محصولات کشاورزی بپردازند. در ترکیب این نوع کودها، کود اوره، فسفات سنگ، آمونیاک، سولفات آمونیوم و میورات پتاس حضور پر رنگی دارند و به نوعی پایه گذاران اساسی کود استریت معرفی می‌شوند.

از کود Straight می‌توان مستقیماً در محصولات زراعی استفاده کرد اما مواد مغذی موجود در آن‌ها چندان کامل نیست. این کود معمولاً با سایر کودها مخلوط می‌شود تا یک کود کامل و مغذی درست شده و به گیاهان و درختان کمک کنند رشد مناسبی داشته باشند و مواد مورد نیاز خود را به دست آورند. مهم‌ترین مزیتی که این نوع کود در مقایسه با دیگر انواع کودها دارد، قیمت پایین آن است.

انواع کود استریت:

کودهای استریت از آن جهت که به صورت خالص و منفرد استفاده می‌شوند، انواع بسیار متنوعی را هم دارا هستند. به صورت کلی 3 نوع ماده مغذی و کود که در کودهای کامل (NPK) به وفور پیدا می‌شوند، جزو انواع کود استریت قرار می‌گیرند. این 3 کود عبارتند از: نیتروژن، فسفر و پتاسیم. البته به غیر از این عناصر، مواد مغذی دیگری نیز جزو زیر دسته کودهای استریت شناخته می‌شوند که می‌توان به منیزیم، کبالت و … اشاره کرد.

هر کدام از این عناصر یکی از نیازهای اصلی درختان و گیاهان برای رشد را رفع می‌کنند، از این رو اگر قصد دارید کودی را انتخاب کنید که کامل و پر فایده باشد، بهتر است از کودی استفاده کنید که ترکیب مناسبی از این مواد را در ساختار خود داشته باشد. برخی از کاربردهای هر یک از عناصر نام برده در کود استریت عبارتند از:

کود نیتروژن (N):

نیتروژن یکی از عناصر اصلی انواع کودها است که در بیشتر کودهای تجاری یافت می‌شود. نیتروژن برای محصولات کشاورزی لازم و ضروری است، زیرا نیتروژن یکی از اجزای مهم برای بهبود ساختار سلول‌های گیاهی (کلروفیل) است که موجب سبز بودن رنگ گیاهان می‌شود. عملکرد نیتروژن تأمین مواد غذایی به گیاه در طی فتوسنتز و تقویت رشد گیاهان است. کمبود نیتروژن باعث زرد شدن برگ و در نتیجه کاهش رشد گیاه می‌شود.

کود فسفر (P):

فسفر ماده دوم کود Straight است. این نوع کود برای تقویت رشد گیاهان و درختان و همچنین گلدهی ریشه تاثیر بسزایی دارد. با اضافه کردن این کود به پای درختان و گیاهان؛ ریشه عمیق رشد کرده و درخت بسیار قویتر خواهد شد.

پتاسیم (K):

پتاسیم یکی دیگر از اجزای مهم در بسیاری از کودها است. این ماده در گل‌دهی و باردهی گیاهان و درختان تاثیر بالایی دارد. کمبود پتاسیم در سنتز پروتئین گیاهان تأثیر خواهد داشت. پتاسیم در انجام فرآیندهای شیمیایی گیاهان مانند کربوهیدرات، قند، پروتئین و سنتز آنزیم برای رشد گیاه نقش مهمی دارد.

کود منیزیم (Mgo):

علاوه بر 3 عنصر کودهای NPK، منیزیم هم یک ماده مغذی ثانویه برای گیاهان است. منیزیم در گیاهان موجب تجمع کلروفیل و اجزای پروتوپلاسم می‌شود. کاهش منیزیم باعث زرد شدن و از بین رفتن برگ گیاه خواهد شد که به مرور می‌تواند به خشک و نابود شدن گیاهان هم منجر شود.

کود مرکب:

اساساً کود مرکب کودی است که دارای عناصر مختلفی مانند بور، مس، کبالت و بسیاری از عناصر دیگر باشد و رشد گیاه یا درخت را تقویت کند. این نوع کودهای نیز در دسته کودهای استریت قرار می‌گیرند و به نوبه خود تاثیر بالایی در افزایش میزان بهره وری و محصول دهی گیاهان و درختان شما دارند.

جالب است بدانید که کودهایی که حاوی N، P و K هستند، اغلب با مخلوط شدن کودهای مستقیم تولید می‌شوند. در برخی موارد، واکنش‌های شیمیایی بین دو یا چند جز رخ می‌دهد. همین امر سبب می‌شود تا گیاهان بتوانند در طول مدت زمان حضور این مواد در خاک، از نتایج این فرایندهای شیمایی بهره مند شوند.

خرید کود اسرتیت:

همان طور که در بالا خدمتتان بیان شد، کود استریت در ترکیب خود یکی از مواد اصلی کودهای شیمایی یعنی نیتروژن (N)، فسفر (P) و یا پتاسیم (K) را در ترکیب خود به عنوان ماده و عنصر غالب دارد. از این رو قبل از این که اقدام به خرید کود استریت برای محصولات کشاورزی خود کنید، باید نیاز محصول را شناسایی کنید. کود استریت تنها به بخشی از نیاز درختان و گیاهان پاسخگو است و اگر قصد دارید که به همه نیازهای محصولات کشاورزی‌تان پاسخ داده شود، باید به دنبال خرید کودهای دیگر بروید.

در سناپالیز انواع کود استریت موجود است و شما می‌توانید هر یک را در تعداد دلخواه خریداری نمایید. این نوع کود های استریت عبارتند از:

کود اوره فسفات:

این کود به دلیل تراکم عناصر مغذی (ازت و فسفر) و دارا بودن عنصر گوگرد (10 درصد) جز کودهای پر مصرف است. کود استریت اوره فسفات به دلیل نوع دانه بندی و میزان مصرف آن، نیاز گیاه به فسفر و ازت (برای شروع و تحریک رشد) را مرتفع می‌سازد. میزان مصرف این کود 200 الی 300 کیلوگرم در هکتار برای محصولات زراعی، 150 الی 250 کیلوگرم در هکتار برای دانه‌های روغنی و ا تا 1/5 کیلوگرم برای هر درخت در محصولات باغی در نظر گرفته می‌شود.

کود سولو پتاس:

این کود مناسب‌ترین کود پتاسیمی 100 % محلول در آب است که از طریق خاک و برگ جذب گیاه می‌شود. استفاده از این کود بهترین روش برای تامین نیاز گیاه به عنصر پتاسیم است.

کود نیترات کلسیم:

این کود بصورت کریستال و صد در صد محلول در آب می‌باشد که به جذب سایر عناصر غذایی کمک می‌کند. قابلیت جذب بالا و مستقیم کود، افزایش عملکرد و کیفیت محصول و افزایش اندازه میوه‌ها، استحکام دیواره سلولی و در پی آن استحکام شاخه، برگ و میوه گیری، افزایش عمر انباری محصولات و بهبود وضعیت بازار پسندی‌ها، کاهش از دست دهی آب میوه‌ها و سبزیجات، پس از برداشت، افزایش جذب عناصر غذایی، افزایش مقاومت گیاه به آفت و بیماری‌ها، افزایش مقاومت گیاه به کم آبی، افزایش مقاومت گیاه به سرما زدگی، رشد و توسعه بهتر ریشه از خصوصیات و ویژگی‌های این نوع کود استریت محسوب می‌شوند.

همان طور که ملاحظه کردید، در بالا به صورت کامل به این که اصلا کود استریت چیست؟ چه انواع دارد و چگونه می‌توان برای خرید کود های استریت از سناپالیز اقدام نمایید، اشاره کردیم. اگر به دنبال این هستید که از کود استریت در زمین‌های زراعی خود بهره ببرید، باید توجه داشته باشید که این نوع کودها تنها به یکی از نیازهای اساسی درختان و گیاهان پاسخگو هستند. از این رو نمی‌توانند تاثیر بسیار زیاد و قابل توجهی در رشد محصولات کشاورزی و گیاهان شما داشته باشند.

اگر قصد دارید که کودی تهیه کنید تا گیاهان و محصولات زراعی و باغی‌تان در مدت زمان کوتاهی رشد قابل توجهی داشته باشند، باید از ترکیب چند نوع کود استریت بهره ببرید. کودهای استریت موجود در سناپالیز به صورت ترکیبی عرضه می‌شوند و می‌توانند شما را به خواسته‌تان برسانند. شما می‌توانید با خیال راحت کود استریت مد نظرتان را از سناپالیز خریداری نمایید. همچنین در صورت نیاز و بروز مشکلی در نحوه انتخاب و خرید کود، مشاوران ما در خدمت شما هستند تا راهنمایی‌ها و مشورت‌های لازمه را خدمتتان قرار دهند.

چت با پشتیبانی واتساپ سناپالیز
پیام به پشتیبانی واتساپ