نمایش 1–24 از 47 نتیجه

آبیاری قطره ای مدت زمان زیادی است که جایگزین روش‌های آبیاری سنتی شده و به دلیل مزایایی که در مقایسه با دیگر روش‌های آبیاری مزارع دارد، روز به روز نیز همه‌گیر می‌شود. اما برای ایجاد یک سیستم آبیاری قطره ای جهت آبیاری زمین‌های کشاورزی خود، نیاز است که از برخی اتصالات و ابزارآلات خاص استفاده کنیم. سیستم آبیاری قطره ای دارای اتصالات بسیار متنوعی است که هر یک نقشی بر عهده دارند و باعث می‌شوند تا روند آبیاری باغات به خوبی انجام گیرد. با سناپالیز تا انتها همراه باشید تا شما را با اتصالات آبیاری قطره ای به صورت کامل آشنا سازیم.
مطالعه ادامه راهنما

اتصالات آبیاری قطره ای و کاربرد آن‌ها

اتصالات آبیاری قطره ای و کاربرد آن‌ها

امروزه بسیاری از مزرعه داران و کشاورزان رو به استفاده از شبکه قطره ای برای آبیاری کشت‌های خود آورده‌اند. انجام این کار هم برای گیاهان و هم برای مزرعه دار مزیت‌های بسیار فراوانی دارد. اما برای ایجاد یک سیستم آبیاری قطره ای و موضعی نیاز است که ابتدا به ویژگی‌ها، مزایا و معایبی که دارد، آشنایی پیدا کنید و سپس اجزایی که برای ساخت چنین سیستمی کاربرد دارد را بشناسید.

با ما تا انتها همراه باشید تا هر آنچه که باید در رابطه با سیستم آبیاری قطره ای و اتصالات مورد نیاز برای ساخت آن را خدمتتان معرفی نماییم.

سیستم آبیاری قطره ای به عنوان موثرترین نوع سیستم آبیاری:

شبکه قطره ای یا همان سیستم آبیاری قطره‌ای یک سیستم آبیاری است که در آن آب به صورت پیوسته و آرام به محل نزدیک به ریشه گیاه تزریق می‌شود. مفهوم این نوع سیستم آبیاری این است که به جای کل مزرعه فقط ریشه گیاه آبیاری شود به همین دلیل هم میزان استفاده از آب بسیار پایین خواهد آمد.

در شبکه قطره ای، آب به وسیله لوله‌ها و پمپاژهای مخصوص به نزدیکی گیاه رسیده و به صورت قطره به قطره دقیقا به محل ریشه محصول چکه می‌کند. همچنین در این نوع سیستم آب می‌تواند به صورت خیلی آرام روی سطح مشخص شده اسپری شود.

انواع سیستم آبیاری قطره ای:

با توجه به نیاز یک مزرعه و همچنین گیاهان کشت شده، می‌توان مدل‌های مختلفی از آبیاری قطره ای را در یک زمین اعمال کرد.

4 مدل مختلف شبکه قطره ای عبارتند از:

  • شبکه قطره‌ای نقطه‌ای (Point-source emitters)
  • شبکه قطره ای خطی ( In-line drip emitter)
  • شبکه قطره ای حبابی (Basin bubblers)
  • شبکه میکرو اسپری (Micro spray sprinkler)

درست است که به صورت کلی کاری که این سیستم‌ها انجام می‌دهند یکی است، اما نحوه پیاده‌سازی و اتصالات آبیاری قطره ای به کار رفته در هر کدام متفاوت خواهد بود. هر کدام از این نوع سیستم‌های آبیاری قطره‌ای برای زمین و گیاهان خاصی مناسبند و شما باید بر اساس نوع خاک و همچنین نوع کشت خود مدل کاربردی تر را انتخاب نمایید.

سیستم آبیاری قطره ای یکی از کارآمدترین انواع سیستم‌های آبیاری است. بهره‌وری از آب مورد استفاده و از دست رفته و همچنین تأمین نیاز آبی محصول در این سیستم نزدیک به 80 تا 90٪ است.

مزایای سیستم آبیاری قطره ای:

استفاده از یک سیستم آبیاری جدید و مدرنی مثل سیستم آبیاری قطره ای در حال حاضر بسیار پرسود و کاربردی است. دلیل این امر ویژگی‌ها و مزایای زیادی است که این سیستم در مقایسه با سیستم‌های آبیاری قدیمی مثل غرقابی و … دارد.

برخی از مزایای سیستم آبیاری قطره ای عبارتند از:

  • مدیریت بهتر مصرف آب، کود و سموم کشاورزی
  • رشد بهتر گیاهان
  • رسیدن بهتر آب به خاک
  • کاهش مصرف آب در زمان آبیاری
  • جلوگیری از رویش علف‌های هرز
  • عدم نیاز به نیروی انسانی زیادی جهت آبیاری مزارع

شبکه قطره ای زیر سطحی:

شبکه های قطره‎ای معمولا به این صورت هستند که شلنگ‌ها بیرون از خاک قرار دارند. اگر همین شبکه‌ها را به صورتی پیاده کنیم که شلنگ‌ها در داخل خاک و نزدیک به ریشه گیاهان و کشت‌ها باشند، به آن شبکه قطره ای زیر سطحی می‌گویند. اتصالات آبیاری قطره ای زیر سطحی کمی متفاوت تر از شبکه‌های دیگر است.

سیستم آبیاری زیر سطحی قطره‌ای، میزان تبخیر شدن آب را به صفر می‌رساند و تمام آب به ریشه گیاهان می‌رسد؛ اما مشکلی که دارند این است که ترمیم خرابی‌ها و همچنین پیدا کردن محل خرابی سیستم کمی مشکل خواهد بود.

مزیت‌های شبکه آبیاری قطرهای:

  • پیاده سازی آسان
  • مدیریت رطوبت خاک (وقتی رطوبت خاک کاهش پیدا می‌کند، به صورت خودکار آب به آن منطقه اضافه می‌شود)
  • راحت‌تر شدن اعمال کود و سم به گیاهان و کاهش میزان مصرف آن‌ها
  • توقف راحت آبیاری هر زمانی که نیاز بود
  • کاهش رشد علف‌های هرز
  • استفاده کم و مفید از آب
  • قابلیت اجرا در تمامی مزارع

مهم‌ترین اتصالات آبیاری قطره ای:

هر سیستم آبیاری، برای خود اتصالات مخصوصی نیز دارد. اتصالات آبیاری قطره ای نیز مخصوص بوده و شما باید بر اساس نوع سیستمی که استفاده می‌کنید، اتصالات آن را هم انتخاب نمایید.

برخی از اتصالات آبیاری قره ای را در ادامه برای شما شرح داده و کاربرد هر کدام را برای شما توضیح خواهیم داد. اتصالاتی مثل:

زانو:

جهت اتصال دو لوله و هم‌زمان تغییر مسیر 90 درجه به کار گرفته می‌شود. زانویی زمانی استفاده می‌شود که مسیر لوله انتقال آب باید تغییر یابد. بدین ترتیب با استفاده از زانویی، جهت مسیر لوله، 90 درجه به سمت دلخواه تغییر می‌یابد.

سه راه:

یکی از پرکاربردترین اتصالات شبکه قطره ای سه راهی است. همان گونه که از نام آن پیداست، این وسیله را زمانی استفاده می‌کنند که بخواهند 3 لوله را به یک دیگر متصل کنند.

شیر انشعاب:

هنگامی که نیاز داریم نوار تیپ آبیاری قطره‌ای را به لوله اصلی پلی اتیلن یا لوله ۱۶ میلیمتری متصل نماییم، می‌توان از این محصول به همراه مهره برای آب بندی کردن تیپ استفاده نمود.

رابط:

یکی دیگر از اتصالات آبیاری قطره‌ای، رابط لوله نام دارد که به نوعی جزو مهم‌ترین اتصالات در یک سیستم آبیاری قطره ای محسوب می‌شود. این رابط، کاربری بسیار ساده‌ای دارد و برای اتصال لوله‌ها به هم کاربرد دارد.

رابط تیپ:

جهت اتصال لوله 16 به لوله تیپ از این اتصال استفاده می شود. این مورد هم یکی از پرکاربردترین اتصالات آبیاری قطره ای است.

بست:

آخرین مورد از اتصالات آبیاری قطره ای که به شما معرفی می‌کنیم، بست نام دارد. دو نوع بست برای اتصالات وجود دارد:

  • بست ابتدایی
  • بست انتهایی

هر کدام از این بست‌ها دارای کاربرد و کارایی خاصی هستند. به عنوان مثال بست انتهایی جهت بستن و کور کردن انتهای لوله‌ها به کار می‌رود. این بست‌ها اندازه‌های مختلفی داشته و برای انواع لوله‌ها موجود هستند.

همان طور که ملاحظه کردید، در سیستم آبیاری قطره‌ای، آب مستقیماً در منطقه توسعه ریشه گیاه پخش می‌شود تا مساحت و عمق کوچکی از خاک خیس شود و هم میزان مصرف آب و هم میزان تبخیر آب توسط خورشید به حداقل برسد.

برای ایجاد یک سیستم آبیاری قطره ای مناسب و استاندارد، نیاز است که از برخی اتصالات خاص استفاده شود. این اتصالات با عنوان اتصالات آبیاری قطره ای شناخته می‌شوند و دارای انواع مختلفی هستند. در سناپالیز طیف گسترده ای از اتصالات آبیاری قطره ای موجود است که به صورت کامل، مشخصات و ویژگی‌های هر یک ذکر شده است.

شما می‌توانید به صورت آنلاین و غیر حضوری تمامی اتصالات مورد نیاز جهت راه اندازی سیستم آبیاری قطره ای در زمین کشاورزی خود را همین حالا و با چند کلیک از سناپالیز خریداری نمایید. همچنین این امکان نیز برای شما همراهان عزیز فراهم شده است تا با مشاوران زبده ما تماس حاصل کرده و از مشاوره تخصصی رایگان بهره مند شوید.

اتصالات جزء شبکه

رابط ۱۶*۱۶

7,300 ریال8,000 ریال

اتصالات جزء شبکه

سه راهی

12,600 ریال26,000 ریال
چت با پشتیبانی واتساپ سناپالیز
پیام به پشتیبانی واتساپ