زمان زیادی است که دیگر کشاورزان و مزرعه داران با سیستم شبکه قطره ای برای آبیاری کشتها آشنا هستند. افرادی که در این حوزه کار میکنند اهمیت استفاده از این شبکههای آبیاری قطرهای را میدانند، اما هرچه در این مورد گفته شود باز هم کم است. در این بخش از سناپالیز قصد داریم در مورد شبکه قطره ای آبیاری مطالبی را برای شما بیان کنیم اینکه یک شبکه آبیاری قطرهای چه مزایایی دارد و چند نوع است. همچنین در انتهای متن اتصالات شبکه قطره ای برای آبیاری را به شما معرفی خواهیم کرد. همراه ما باشید.
مطالعه ادامه راهنما
شبکه قطره ای و اتصالات آن
امروزه بسیاری از مزرعه داران و کشاورزان رو به استفاده از شبکه قطره ای برای آبیاری کشتهای خود آوردهاند. انجام این کار هم برای کشتها و هم برای مزرعه دار مزیتهای بسیار فراوانی دارد. در ادامه میخواهیم این نوع سیستم آبیاری را بیشتر برای شما شرح دهیم.
شبکه قطره ای به عنوان مؤثرترین نوع سیستم آبیاری:
شبکه قطره ای یا همان سیستم آبیاری قطرهای یک سیستم آبیاری است که در آن آب به صورت مکرر و آرام به محل نزدیک به ریشه گیاه تزریق میشود. مفهوم این نوع سیستم آبیاری این است که به جای کل مزرعه فقط ریشه گیاه آبیاری شود به همین دلیل هم میزان استفاده از آب بسیار پایین خواهد آمد.
در شبکه قطره ای، آب به وسیله لولهها و پمپاژهای مخصوص به نزدیکی گیاه رسیده و به صورت قطره به قطره دقیقا به محل نزدیک به ریشه محصول چکه میکند. همچنین در این نوع سیستم آب میتواند به صورت خیلی آرام روی سطع مشخص شده اسپری شود.
انواع شبکه قطره ای برای آبیاری زمین:
با توجه به نیاز یک مزرعه و همچنین گیاهان کشت شده میتوان مدلهای مختلفی از آبیاری قطره ای را در یک زمین اعمال کرد. 4 مدل مختلف شبکه قطره ای عبارتاند از:
- شبکه قطرهای نقطهای (Point-source emitters)
- شبکه قطره ای خطی ( In-line drip emitter)
- شبکه قطره ای حبابی (Basin bubblers)
- شبکه میکرو اسپری (Micro spray sprinkler)
درست است که به صورت کلی کاری که این سیستمها انجام میدهند یکی است اما نحوه پیادهسازی و اتصالات شبکه قطره ای هر کدام متفاوت خواهد بود. هر کدام از این نوع سیستمهای آبیاری قطرهای برای زمین و گیاهان خاصی مناسبتر است و شما باید بر اساس نوع خاک و همچنین نوع کشت خود مدل مناسب برای خود انتخاب نمایید.
آبیاری قطره ای یکی از کارآمدترین انواع سیستمهای آبیاری است. بهره وری از آب مورد استفاده و از دست رفته و همچنین تأمین نیاز آبی محصول در این سیستم نزدیک به 80 تا 90٪ است.
شبکه قطره ای زیر سطحی:
شبکه های قطرهای معمولا به این صورت هستند که شلنگها بیرون از خاک قرار دارند. اگر همین شبکهها را به صورت پیاده کنیم که شلنگها در داخل خاک و نزدیک به ریشه گیاهان و کشتها باشد به آن شبکه قطره ای زیر سطحی میگویند. اتصالات شبکه قطره ای زیر سطحی کمی متفاوت تر از شبکههای دیگر است.
سیستم آبیاری زیر سطحی قطرهای تبخیر شدن آب را به صفر میرسانند و تمام آب به ریشه گیاهان میرسد اما مشکلی که دارند این است که ترمیم خرابیها و همچنین پیدا کردن محل خرابی سیستم کمی مشکل خواهد بود.
مزیتهای شبکه آبیاری قطرهای:
- پیاده سازی آسان
- مدیریت رطوبت خاک (وقتی رطوبت خاک کاهش پیدا میکند به صورت خودکار آب به آن منطقه اضافه میشود)
- راحتتر شدن اعمال کود و سم به گیاهان و کاهش میزان مصرف آنها
- توقف راحت آبیاری هر زمانی که نیاز بود
- کاهش رشد علفهای هرز
- استفاده کم و مفید از آب
- قابلیت اجرا در تمامی مزارع
اتصالات شبکه قطره ای
هر سیستم آبیاری خاصی، برای خود اتصالات مخصوصی نیز دارد. اتصالات شبکه قطره ای نیز مخصوص بوده و شما باید بر اساس نوع سیستمی که استفاده میکنید اتصالات مخصوص را انتخاب نمایید. نام برخی از اتصالات شبکه قره ای را در ادامه برای شما شرح داده و کاربرد هر کدام را برای شما توضیح خواهیم داد. همراه ما باشید.
زانو:
جهت اتصال دو لوله و همزمان تغییر مسیر 90 درجه به کار گرفته میشود. زانویی زمانی استفاده میشود که مسیر لوله انتقال آب باید تغییر یابد. بدین ترتیب با استفاده از زانویی، جهت مسیر لوله، 90 درجه به سمت دلخواه تغییر مییابد.
سه راه:
یکی از پرکاربردترین اتصالات شبکه قطره ای سه راه است. همانگونه که از نام آن پیداست این وسیله را زمانی استفاده میکنند که بخواهند 3 لوله را به یک دیگر متصل کنند.
شیر انشعاب:
هنگامی که نیاز داریم نوار تیپ آبیاری قطرهای را به لوله اصلی پلی اتیلن یا لوله ۱۶ میلیمتری متصل نماییم میتوان از این محصول به همراه مهره برای آب بندی کردن تیپ استفاده نمود.
رابط:
آبیاری قطرهای متعلاقات فراوانی دارد، که از مهمترین آنها میتوان به رابط لوله اشاره نمود. این رابط کاربری بسیار سادهای دارد و برای اتصال لولهها به کار می رود.
رابط تیپ:
جهت اتصال لوله 16 به لوله تیپ از این اتصال استفاده می شود. این مورد هم یکی از پرکاربردترین اتصالات شبکه قطره ای است.
بست:
آخرین مورد از اتصالات شبکه قطره ای که به شما معرفی میکنیم بست نام دارد. دو نوع بست برای اتصالات وجود دارد
به عنوان مثال بست انتهایی جهت بستن و کور کردن انتهای لولهها به کار میرود. این بستها اندازههای مختلفی داشته و برای انواع لولهها موجود هستند.
با شبکه آبیاری قطره ای و اتصالات آن نیز آشنا شدید. اگر قصد پیاده سازی یک سیستم آبیاری قطره ای دارید و یا میخواهید اتصالات مربوط به آن خریداری نمایید همین حالا میتوانید با مشاوران ما در سناپالیز تماس برقرار کرده و از مشاورههای آنها استفاده نمایید. تمامی اتصالات نام برده شده در بالا در سناپالیز موجود هستند و شما میتوانید با مناسبترین قیمت آنها را خریداری کنید.